Fotboll

fotbollFotboll är sporternas sport enligt många. Just nu går EM i fotboll för damerna och det går väldigt bra för det svenska damlaget. Herrarnas fotbollslag spelar just nu kvalmatcher inför VM 2014.

Damlaget i fotboll röner stora framgångar på fotbollsplanen just nu. Efter en lyckad grundserie har nu damerna lyckats ta sig till semifinal. Grattis tjejerna! Senast lyckades Sverige vinna över Islands damlag med hela 4 – 0. Lotta Schelin gjorde 2 mål och övriga målskyttar var Marie Hammarström och Josefine Öqvist. Nu ser vi fram emot fler och spännande matcher. Kanske lyckas tjejerna ta sig ända fram det här året.

Den svenska Allsvenskan pågår för fullt och de lag som ligger mycket bra till i år är Malmö FF, Helsingborgs IF och AIK i nämnd ordning. Det är jämt i toppen och även IFK Göteborg och IF Elfsborg är med och kämpar om topplaceringarna. IFK Göteborg har startat serien mycket bättre i år än förra året medan IF Elfsborg har några poäng att ta för att hamna i toppen. IF Elfsborg har förstärkt sitt lag med Mohamed Bangura som är utlånad från Chelsea. När han kommer igång tillsammans med Niklas Hult, Stefan Ishizaki, Lasse Nilsson och de andra grabbarna kanske Elfsborg kan göra om sin bedrift från förra året att bli svenska mästare. Läs mer om IF Elfsborgs laguppställning på lagets hemsida.

Ute i Europa är det lugnare på liga-fronterna. La Liga i Spanien har uppehåll efter säsongen 2012/2013 som var en spännande säsong. Ligan vanns förra säsongen av FC Barcelona som egentligen aldrig var hotade. Uppstickaren Atletico Madrid gjorde bra ifrån sig, men vi får se hur det går nästa säsong. Vi får se hur det går nästa säsong för Atletico nu när deras stora stjärna Radamel Falcao bytt klubb. Radamel valde att byta klubb och spelar nu för Monaco. Han har fått en fantastiskt start som vi kan läsa här. Kolla in Colombianens första mål i Monaco här:

Det här inlägget postades i Sport. Bokmärk permalänken.